Una postura davant l’ansietat

Què podem fer per aquietar l’ansietat?
L’ansietat és necessària quan estem davant d’un perill, és la que ens fa actuar: fugir, defensar-nos, etc., i pot salvar-nos la vida.
Tanmateix, es fa patologia quan no hi ha un perill real sinó que l’ansietat s’activa com a resposta a perills imaginaris que habiten en la nostra ment.Per fer un paral·lelisme, si algú es posa vermell com a conseqüència d’una situació de rubor no caldrà amoïnar-se, ja que hi ha un motiu, ara bé, si una persona està tranquil·lament a casa seva i es posa vermella sense motiu aparent, segurament hi ha alguna cosa que no funciona.
Sí que és veritat, que en la societat en què vivim, hi ha molts motius per preocupar-se, per tenir por. Per posar un exemple, podem tenir por a quedar-nos sense feina, a no tenir diners, a què ens prenguin l’habitatge perquè no el podem pagar. I la suma de preocupacions i estrès poden activar l’ansietat.Tanmateix, cal poder dominar aquests pensaments i convertir les preocupacions en ocupacions. Perquè quan la ment comença a pensar en situacions de risc ordena al nostre cos i a la nostra actitud que reaccionin en forma de símptoma.L’ansietat és un símptoma que es manifesta en el nostre cos i en la nostra actitud però que resideix en la ment.
Quina postura podem adoptar davant l’ansietat? Com podem eliminar-la?Per poder eliminar quelcom, cal anar fins allà on es troba i suprimir-ho.I on es troba l’ansietat? Doncs com he comentat, l’ansietat resideix en la ment.
I com arribem a la ment? Aquesta és la qüestió clau.Si el camí d’anada de les ordres és de la ment al cos, hem de practicar un camí de tornada que és del cos a la ment. I és aquí on entra la saviesa del ioga.Perquè el ioga és precisament el cessament de les fluctuacions de la ment.Si aquietem la ment, aquietem l’ansietat.
Potser no caldrà fer postures complicades, asanes, però podem fer respiracions, cantar mantres, podem fer estiraments i exercisis senzills.I també es pot utilitzar el que esmento en el llibre “Una postura davant la vida”, perquè l’ansietat, per ordres de la ment, no tan sols és manifesta en el nostre cos, sinó que també es manifesta en la nostra actitud i modificant la nostra actitud, la nostra postura davant la vida, també podem seguir un camí invers des del nostre comportament fins a la ment, residència de l’ansietat, i així fer-li front utilitzant el ©IOGA DE LES QUINZE OBSERVACIONS.
El ioga són postures davant d’una ensenyança i l’actitud és una postura davant la vida, per tant l’actitud és el ioga de la vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *